Onze keuken

de veelzijdige Indiase keuken

Bij Namastey India laten wij u graag kennis maken met de veelzijdige Indiase keuken. Van heerlijke tandoori-gerechten tot smakelijke vegetarische gerechten: we hebben voor iedere eetwens een smakelijk gerecht.

ReserverenMenukaart
Thali bij Indiaas Restaurant Namastey India in Veenendaal

Thali

Thali is de manier waarop we in India op traditionele wijze eten serveren. Op een schotel of platte metalen plaat komt een gevarieerde selectie van verschillende authentieke gerechten ter tafel. Het is de uitgelezen kans om de rijke en kruidige smaken van India te proeven.

Tandoor bij Indiaas Restaurant Namastey India in Veenendaal

Tandoori-gerechten

De Indiase keuken is vooral bekend door haar tandoori-gerechten. Deze zijn genoemd naar de tandoor. Dit is een oven gemaakt van klei. Daarin bakken we vlees en groenten, maar ook onze broden: roti en naan.

Biryani kip curry bij Indiaas Restaurant Namastey India in Veenendaal

Biryani

Biryani is een populair en kruidig rijstgerecht uit India. Het bestaat uit basmatirijst, saffraanrijst en verse kruiden in combinatie met vlees, vis en of groenten. Bij speciale gelegenheden wordt het als een hoofdgerecht in een pan geserveerd.

Lamscurry bij Indiaas Restaurant Namastey India in Veenendaal

Curry’s

Curry of kerrie komt oorspronkelijk uit India. Het is afgeleid van het woord ‘kari’ dat saus betekent. Onze Indiase curry’s brengen we op smaak door middel van een mengsel van specerijen. Dit staat bekend als masala.

Al onze curry’s hebben een gevarieerd smakenpalet: van zoet tot mild (licht zoet) en van medium (goed gekruid) tot pittig. Elke regio in India heeft zo haar eigen scala aan ingrediënten en kruiden voor in de curry. In de gebieden langs de kust, voegen ze vis toe. In de streek Madras zijn de curry’s zeer pittig.

Naast vlees is groente een belangrijk ingrediënt. Er zijn eveneens volkomen vegetarische curry’s .